dinsdag 25 juni 2019

Venster





Deze keer maakte ik een venster voor in mijn Art Journal.

Je start met aquarelpapier of mixed media papier waar je de pagina voor je planner uit stanst. De pagina maak je wat kleiner dan  het origineel. Je zou ook een tag kunnen gebruiken.  In het midden snij je een raam uit je pagina. Hier komt het transparante venster in. 
Met het stencil van darkroom door Polka Dots en zwarte acrylverf van Amsterdam tamponneer je de polka dots op de rand van je pagina.



Dit doe je niet over de hele rand, maar bepaalde op bepaalde gedeeltes. Als de polka dots niet mooi 'strak' zijn dan is dat geen probleem bij mixed media. Vanwege de verschillende laagjes valt dit meestal niet eens op.

Voor het venster maak je een stuk acetate op maat.
 Hierop stempel je van Carabelle Studio de boom en de bijbehorende bladeren met Stazon inkt



De Stazon Jet Black is een watervaste inkt die, nadat je hem goed hebt laten drogen, niet van het transparante venster af kunt wrijven. Het venster plak je vervolgens vast achter het raam van aquarel of mixed media papier met Aleene's Tacky Glue, dat zit na drogen heel vast.
Of je gebruikt de extra sticky tape



Het venster is nu nog wat kaal. Je kunt hem versieren met stempels van Carabelle Studio - the earth has music en deze inkleuren naar wens of zelf stansen met deze stansen van Carabelle Studio of Tim Holtz/Sizzix. Vervolgens teken je het meisje of als je daar niet zo bedreven in bent kun je het meisje Frida van IndigoBlu stempelen en inkleuren naar je eigen smaak. 
Met een tekst stempel maak je het helemaal af!


En dit is het resultaat!
Uiteindelijk zal hij in mijn Art Journal komen met een achtergrond met heel veel kleur.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.