woensdag 7 december 2016

Snelle kerstkaartjes met PanPastelHeb jij dat ook? Ben je voor je gevoel op tijd begonnen met het maken van kerstkaarten en heb je er genoeg, maar toch ... moeten er op het laatste moment nog wat bij... Bij mij een jaarlijks terugkerend ritueel. Vandaar een niet al te moeilijke techniek, waarbij je in een redelijk vlot tempo  een aantal leuke kaarten kunt maken.


Begonnen met de achtergrond stempel met Versamark op glad stempelpapier te stempelen.
Dat kan met de MISTI heel mooi, maar voor als je 'm (nog) niet hebt laat ik deze keer zien  hoe het ook anders kan.Be-ink de stempel en leg het papier op de stempel, dan met je handen goed aandrukken. Oppassen dat het papier niet verschuift! Ik heb hier de Darkroomdoor stempel "clocks" gebruikt.


Vervolgens  Panpastel dun opgebracht met een sponsje. 't Is net alsof je nu de afbeelding naar voren tovert. Ik heb 3 tinten ( in dit geval) rood gebruikt.

Dan niet vergeten te fixeren. Zoals je op de foto ziet wordt het wel wat nattig als je de fixatie erop spuit,  maar geen probleem, droogt in no-time prima op. 

Nadat het droog is met Stazon de tekst gestempeld, lekker makkelijk met de MISTI,
maar als je die niet hebt, kun je natuurlijk ook een gewone stempelliniaal gebruiken.
De tekststempels zijn van Penny Black.Vervolgens de kaart gemat en en op een bijpassend kaart geplakt.

Hierbij nog een foto met een tip, die ik zelf lang geleden kreeg en jullie niet wil onthouden.
Hoe kan je de kaart mooi recht opplakken:

Alle zijden beplakken met dubbelzijdig tape. Vervolgens op 2 hoeken kleine stukjes losmaken en iets terug vouwen. De kaart op de juiste positie leggen ( vanuit de hoekjes waar geen dubbelzijdig tape is losgemaakt)... ligt -ie goed, dan de kaart aandrukken ( op de "open" dubbelzijdig tape hoekjes). Vervolgens voorzichtig het dubbelzijdig tape er tussen uittrekken. Probeer t maar eens, hartstikke handig! 
   


Als extra versiering uit zwart papier een kerstboom gestanst en deze op de kaart geplakt.
Een blauwe variant:en deze met Rich Gold, ( metallic) best chique al zeg ik het zelf. 

 Veel plezier met het maken van de kerstkaarten. 

Groetjes Willy


7 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.