woensdag 3 augustus 2016

Mannenkaart

Hallo allemaal,
Deze keer heb ik voor jullie een mannenkaart gemaakt. 
Ook die hebben we af en toe nodig :)Ik ben begonnen met een kaart van 12x18cm van het witte stempelkarton van Sheena Douglass. Lekker stevig en je kunt er goed op blenden en stempelen.
De Franse lelie heb ik her en der gestempeld met versamark en daarbij dull embossingpoeder gebruikt. Dit is clear en blijft mat. Je krijgt dan geen glimmende afdruk.
(Goed kijken :) )

Daarna heb ik geblend met distress inkt: pumice stone en vintage photo. 
Nu komen de Franse lelies weer mooi naar voren. 
De randen van de kaart zijn bewerkt met walnut stain. 


Ik heb hier en daar nog wat water gespetterd voor een oud effect. 

Hier overheen heb ik de windroos gestempeld met pumice stone. De lichte afdruk is eerst een keer afgestempeld op een kladpapiertje. Met een keukenpapiertje wrijf je nog even over de Franse lelies om alle overtollige inkt te halen, zodat ze mooi wit zijn.  

Het tabje is van een restpapiertje gemaakt en ook met gestempeld met dull embossingpoeder. Daarna op dezelfde manier geblend en wat donkerder gehouden. 

Het lint is krinkellint van Tim Holtz. Dit heb ik dezelfde kleur gegeven als de kaart. Dit kun je doen door distress inkt op je craftsheet te doen en wat water te spuiten. Hier haal je het lint doorheen en droog het met de heattool. Ik vond het lint niet donker genoeg en heb het daarna nog even direct op het inktkussen gelegd en hier en daar even aangedrukt. Dat werkt ook :)

Op de hoeken van de kaart heb ik een splitpennetje geplakt.
Daarna de kaart op een witte ondergrond geplakt en klaar :) 


Heel veel knutselplezier en
tot de volgende keer!

Groetjes Joan

Gebruikte materialen:
Stempels DarkroomDoor: Franse lelie & Windroos

1 opmerking:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.