woensdag 21 augustus 2019

Hello Baby

Ik heb vandaag een Babykaartje voor je. 
Met mijn stijl is een babykaartje altijd een beetje een uitdaging want dat is echt iets heel anders. Maar het is een heel simpel en zo lief kaartje geworden.


Eerst neem je een velletje waterart aquarelpapier en plak je een strook af die je gaat beïnkten. Ik heb dit laten afhangen van de breedte van de tekststempel die er uiteindelijk overheen komt. 


Met het A5 hartjes stencil van Pronty crafts by Julia Woning en Distress ink Spun Sugar kun je de strook kleur geven.


Heel subtiel, maar zo schattig.

Om de kleur terug te laten komen in de kaart, kun je het karton waar je dit deel opplakt ook kleuren met dezelfde kleur distress inkt. Je hoeft dan natuurlijk alleen het randje te doen.


Je kunt de tekststempel van Darkroomdoor 'Baby' op vellum stempelen. Ik heb hiervoor grijze distress Archival ink gebruikt, maar ik denk dat je hiervoor beter grijze Stazon kunt gebruiken, ik denk dat je hiermee op vellum een scherpere afdruk krijgt. 

Ik wilde op de plek waar 'Baby Boy' staat in de stempel, de naam van het kindje zetten dus ik heb 'Baby Boy' afgeplakt voor ik de inkt erop deed. 


Wel eerst de plakker er weer af halen voor je de afruk maakt, als je dat per ongeluk vergeet heb je daar een grijze vlek. Vraag maar niet hoe ik dat weet ;-)


In dit lege vlak kun je nu de naam stempelen van het kindje voor wie het kaartje is, dit kun je natuurlijk ook voor een jongetje doen door het 'Baby girl' af te plakken. Hiervoor kun je ieder alfabet gebruiken dat je hebt als het maar niet veel breder wordt als de tekst van de stempel. Ik werd zelf helemaal verlieft op het alfabet van Darkroomdoor; 'Alphabet Medley' waarin je de letters en cijfers in twee formaten krijgt.

Ik heb zelf het vellum strookje om de hele kaart heen gevouwen en aan de binnenkant weggewerkt met een blanco stukje papier, maar wat je ook kunt doen is hem om de kaart met de hartjes en de kaart met het roze randje heen plakken en dat geheel op de basiskaart. dan is de plakrand gelijk weggewerkt.


Zo heb je heel snel een heel lief kaartje. 
Ik hoop je hiermee weer geïnspireerd te hebben, tot de volgende keer. 



1 opmerking:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.