woensdag 10 juli 2019

Bubbels

Waarschijnlijk zitten de meeste van jullie al in de vakantiemodus. Ben je nog niet in de vakantie stemming, dan kom je het wel door dit bruisende kaartje. Ik hoop voor je dat je deze post bekijkt in een bruisend bubbelbad, een verkoelend zwembad of nog beter wellicht, met een glaasje bruisende bubbels in je hand! Geniet!

Je begint met een vel aquarelpapier waar je een kaart van 10,5 X 14,5 uitsnijd. Vervolgens pak je een bakje met iets water, een paar druppels afwasmiddel, een rietje, aquatint en een pipetje  waar je de aquatint mee op kan nemen.  In mijn geval gebruikte ik aquatint donkerblauw 03.


Je mengt dit door elkaar in je bakje water. Begin met een paar druppels aquatint, je kan later altijd meer druppels toe voegen.
Als je dat hebt gedaan blaas je met het rietje grote bellen die over de rand van het bakje heen komen. 


Deze 'schep' je dan op je kaart. Het beste is om de bellen op je papier te 'vangen' en ze daar even te laten zitten. De inkt stroomt dan van de bel af op je aquarelpapier en spat  uit elkaar. Zo krijg je ze het meest zichtbaar.

aquatint blauw

aquatint groen












De tekst stempel van set 3 'Big Things' van  Carabelle Studio druk je met Stazon Jet Black inkt af.


Om je stempel mooi gelijkmatig af te drukken gebruik je een Acrylblok.

Daarna zet je met de Sakura Pigma Micron Fineliner dikte 0.4 mm twee lijnen langs de rand van de kaart. Dit hoeft niet zo netjes voor een speels effect.

Je mat je kaart op zwart papier en daarna op een witte kaart. Je papier kan wat gaan bobbelen na het gebruik van water. Dit krijg je weer mooi strak als je Sticky tape gebruikt wanneer je je kaart op het zwarte papier plakt. 

Daarna plak je je kaart weer op een wit papier.




Toen de kaart klaar was  heb ik nog even verder gestoeid met het aquatint papje en een andere kleur gebruikt. Dit zijn de resultaten!





Hiervoor gebruik je een Tombow brushpen en voor de tekst Summer gebruik je een Ecoline Brushpen of als je erg handig bent in handletteren kun je ook de aquatint en een penseel gebruiken.
Met de Micron fineliner en een lichtgrijze Tombow breng je schaduw naast de letters aan.



Ik wens iedereen een fijne vakantie toe!

1 opmerking:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.