zondag 27 maart 2016

Vingerverf
Hallo allemaal, 


Voor vandaag heb ik mijn handen echt vies gemaakt, ik heb namelijk met mijn vingers geverfd.Hoe het allemaal begon.....


Ik ben begonnen op een gewoon wit stuk A-5 kaartpapier en heb dylusions paint bubblegum-pink gedeeltelijk aangebracht, met m'n vingers dus....


daarna heb ik de gele lemon-zest daarnaast aangebracht en er wat doorheen gemengd... als de verf niet zo goed smeert kan je je vingers wat vochtig maken met wat water en dan mooi verdelen.
met wat gesso heb ik wat wit aangebracht, dat kan natuurlijk ook met de witte paint maar de gesso stond dichterbij, vandaar :-)

Het tim-holtz stencil-lace heb ik gebruikt om er met de pink paint bloemen op te verfen...opnieuw met m'n vingers aangebracht
Toen dat gedroogd was, beetje geholpen met de heattool heb ik 'm nog wat meer kleurgegeven met dylusions paint crushed-grape, met een oude creditcard wat witte en zwarte steepjes gezet en met een dopje witte en zwarte rondjes. De omtrek van  de bloemen heb ik met een witte marker geaccentueerd.  De achtergrond is klaar... klaar voor 2 kaarten! 

De ene afgewerkt met de mooie stempel van carabellestudio man and bird en de tekst vanuit de set Bloom. Hierbij heb ik de man met zwart embossingpoeder bewerkt. Met een zwarte pen nog even rond de tekstblokjes gegaan om ze wat meer naar voren te laten komen. 
De Tombow dual-tip lijmpen is erg handig bij het opplakken van de kleine tekstdeeltjes.
Nog een zwart randje aangebracht met een zwarte Gelato en op de kaart geplakt. 


De andere kaart heb ik afgemaakt met de Libelle stempel van Sheena Douglass  ( met zwart ge-embossed en ingekleurd met distress-inkt) en de tekststempel komt van  de Leuke Stempels tekstsheet nummer 4.
De rand een klein beetje bewerkt met een paarse Gelato , op een wit papiertje gemat en op de kaart!Het eindresultaat:Ik hoop dat ik jullie hiermee inspiratie heb gegeven. 't lijkt wat geklieder in het begin, maar....
mijn vingers zijn gewoon weer schoon geworden :-)


Tot de volgende keer... wie weet spreken we elkaar op het Art Specially Event, waar wij ook staan met een stand van (en vooral mét veel)  Leuke Stempels.  

Groetjes Willy

8 opmerkingen:

 1. Wat zijn deze leuk geworden !!!!
  Groetjes Aletta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!!! Met je vingers werken heeft een heel groot voordeel: je hoeft geen kwasten of sponsjes schoon te maken. Zoals Johan altijd zei "ieder nadeel heb z'n voordeel".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, Willy! En dank je voor de uitleg!
  Ik ga toch maar eens overstag voor die verfjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze prachtig ! ben ook dit weekend in een roze bui geweest en met de lente in aantocht mag het wat vrolijker hé. Heel, heel mooi,
  laurette

  BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.