woensdag 25 november 2015

WinterChill enzo...

Hoi allemaal,

Vandaag mag ik jullie deze kaart uitleggen, met de mooie stempels uit de PaperArtsyset van Sara Naumann ESN18.


Ik ben begonnen met een A5formaat stempelkarton van Crafters Companion: Neenah te snijden.
En een half A4 kopieerpapier in de lengte doormidden te scheuren en deze met zwarte stazon en de muziekbalk van de set te bestempelen.


Hiervan scheur ik stukken die ik met Multi Medium Matte her en der op het stempelkarton plak.

Dit laat je drogen en dan ga ik met een brayer PaperArtsy Fresco Finish Snowflake, Smurf en Guacamole aanbrengen, net zo lang tot ik tevreden ben. Zorg dat je maar een klein beetje verf aan je brayer hebt en dat je papier niet te nat wordt bij het opbrengen. Je kunt beter een paar keer vaker er over heen gaan, voor het mooiste resultaat.


De opgebrachte stukjes muziekpapier geven zo een mooie diepte aan het papier.

Nu ga ik het papier op maat snijden. Ik heb gekozen om het stuk stempelkarton op 11,5 cm x 14,9 cm te snijden. Ik heb het kleine scriptstempeltje van de set met distressinkt Salty Ocean een paar keer her en der gestempeld. Laat dit goed drogen.
Toen heb ik de tak van de boom 2 keer met zwarte Stazon gestempeld aan de rechterkant van de kaart, zodat het een iets vollere boom lijkt.
Nu stempel ik met zwarte Stazon de vogel op tak gestempeld, zodanig dat deze aansluit met de takken die je hiervoor gestempeld hebt. Als het niet helemaal goed aansluit, neem je een zwarte stift en laat de lijnen van de takken op elkaar aansluiten.


Nu maak ik met een druppeltje FrescoPaint Snowflake en water een dunne witte substantie en met een kwast neem je hiervan iets op en dmv tikken op de steel van de kwast, strooi je witte spetters op je werk. Je kunt ervoor kiezen om de vogel eerst even af te maskeren zodat er geen witte spetters op het lijfje komen. Breng veel witte spetters aan!Laat alles goed drogen!
Nu stempel je de tekst Time for Reflection... van de set met behulp van een stempelliniaal met zwarte stazon. Spons de randen van je kaart met zwart en mat alles op een zwarte kaart en daarna op een bijpassende blauwe kaart.

Klaar!Omdat ik lekker bezig was.... nog een kaart gemaakt.
met dezelfde kleuren Fresco Finish en dezelfde stempelset heb ik ook onderstaande kaart gemaakt:De achtergrondkaart voor deze kaart is ook weer eerst op een A5 formaat stempelkarton gemaakt met de brayer. 


Nu heb ik de muzieknotenstempel hierop 3 keer met Stazon Olive Green gestempeld en daarna nog een nonchalant laagje Fresco Finish Snowflake met de brayer aangebracht. Dan ook de tekststempel uit de set her en der gestempeld met Olive Green Stazon(deze eerst een keer afstempelen op een kladje! voor een lichtere afdruk op je kaart)
De rondjes dmv een template Bubble van Tim Holtz aangebracht(ook met Olive Green)


De kaart snijden 11 cm x 18,5 cm.
De tekst Holiness and...met zwarte Stazon stempelen(stempelliniaal om 'm recht te krijgen ;-)  )
De vogel op een kleiner stukje stempelkarton stempelen, de achtergrond weer met brayer en Fresco Finish Smurf met Snowflake.
De randjes met zwart sponzen en matten op kerstrood cardstock.
Alles op de kaart plakken.
Stukje jutetouw met strikje aanbrengen.


Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.
Deze set is zo leuk! 
Omdat je er kerstkaarten, maar ook hele mooie winterse kaarten en zelfs condoleancekaarten mee kunt maken. 
Kortom een heel veelzijdige set, vind ik zelf.

Tot de volgende keer.

groetjes
Hella

5 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.