zondag 8 september 2019

Happy

Deze kaart maakte ik toen ik me aan het voorbereiden was op de challenge van deze maand met het thema "aquatint".
Met deze vrolijke kleuren blik ik nog even terug op de zomer terwijl de herfst via de achterdeur naar binnen sluipt.

Je snijdt een stuk WaterArt aquarel papier op maat (14,5X14,5)

Met Versamark stempel je de afdruk Happy van Darkroomdoor op de kaart. Hiervoor kun je het beste een groot acrylblok gebruiken. Deze  heeft een schulprand voor een goede grip.


De afdruk bestrooi je met embossingpoeder WOW Metallic Silver en verhit dit met je heattool. Wees niet te zuinig met je embossingpoeder. Wat overblijft kun je zo weer terug doen in je potje als je een gevouwen blad onder je kaart legt.Met een pipet druppel je de kleuren aquatint lichtgroen 21geel 30 en lichtblauw 02 op je craftsheet. Daar druppel je wat water naast.


Met je penseel maak je je aquarel papier nat. Daarna doop je deze in de aquatint lichtgroen en begint deze op 1/3 deel van de kaart aan te brengen. Daarna de geel en als laatste de lichtblauwe. De kleuren vloeien mooi in elkaar door en als dat niet vanzelf gaat kun je meerdere lagen aanbrengen of 'helpen' door met een vochtig penseel langs de rand van de kleur te gaan.


Laat je kaart drogen of droog hem met een heattool. Met een zwarte Sharpie trek je een lijn om de buitenzijdes van de kaart.
Soms heeft een kaart niet meer nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.