dinsdag 7 juni 2016

Life is Wonderful

Life is Wonderful
Don't forget it!

Vergeet niet te leven, soms is je leven zo hectisch dat je af en toe even tijd voor jezelf moet nemen.
Zo laadt je jezelf weer op om er weer even tegenaan te kunnen.

Toen ik deze kaart maakte kon ik even lekker ontsnappen aan het dagelijks leven en heb een uurtje heerlijk gestempeld en gekleurd.


Dit keer begonnen met een stuk stempelkarton(Neenah Classic van Crafters Companion)
Hierop de kolibri van DesignbyRyn gestempeld met zwarte stazon. En direct ook deze kolibri 1 keer op eens stukje maskertape stempelen. Dit knip je uit en hiermee masker je je kolibri op het stempelkarton.


Nu neem je de template van Carabelle TE60047 Organique en legt deze over de kolibri met een inktblendingtool en distressinkt Wild Honey kleur je de template in. Hou je template goed vast zodat ie niet verschuift tijdens het kleuren. Kleur de template zo in, dat je nog wat wit op je kaart over houdt.


Haal je template weg als je tevreden bent.
Nu neem je de stempel SMI0182 Texture Gros Points en deze beïnkt je met distressinkt Salty Ocean.
Stempel eerst 1x af op een kladje en dan stempel je deze stippen half over de kolibri en het andere gedeelte links over de staart, onder vleugels. Herhaal deze stap en stempel dan half rechts naast de kolibri.
Neem de grunge stempelrand uit de Crafters Companion Splats&Accessories2 en beïnkt deze met zwarte stazon, stempel een keer af op een kladje en dan recht stempelen onder de poten van de kolibri. Herhaal dit een keer zodat je een randje onder de kolibri krijgt.


Herhaal deze laatste stap nogmaals en stempel de grungerand dan ondersteboven zodat je een dubbele rand onder de kolibri krijgt. (deze stap deed ik na het inkleuren van de kolibri, omdat ik nog iets miste)

Nu haal je je maskertape weg van de kolibri en ga je de kolibri inkleuren met pastelpotloden oid.

Als je klaar bent met inkleuren stempel je de tekst van Verses met Memento de Luxe Tuxedo Black. Hierna kun je de kaart nog iets bijsnijden en matten op bijpassende kaartstock. Ik doe dat tegenwoordig met behulp van de Mini Perfect Layers...zo is je mat altijd recht. Superhandige tool!(bekijk de gebruiksaanwijzing op onze website)
Daarna alles op een gele kaart bevestigen.
Ik had niet de goede gele cardstock hiervoor en heb toen de rand van een knalgele kaart gekleurd met distressinkt Wild Honey. Zo wordt de kaart echt 1 geheel.


Life is wonderful, don't forget it!
Wat doe jij om uit je dagelijkse sleur te ontsnappen?

Tot de volgende keer.

groetjes,
Hella

4 opmerkingen:

  1. Mooie kaart Hella. Hele toepasselijke tekst ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind m geweldig leuk Hella... met die tekststempel heb ik ook al eens in mijn hand gestaan... zo'n mooie tekst!..Wie weet ligt die straks wel in mijn winkelmandje... lol...
    Groetjes Aletta

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.