woensdag 22 juni 2016

Be Unique

Afgelopen maanden heb ik twee keer een workshop gevolgd van Miranda Degenaars. Het zijn ontzettend leuke en leerzame workshops. De kunst is nu om de kennis die ik heb op gedaan te vertalen naar mijn eigen ideeën. Dit is een kwestie van veel oefenen. Deze kaart is een voorbeeld van de verschillende technieken samengevoegd.
 
Ik heb een acrylblok beïnkt met drie kleuren distress inkt. In dit geval heb ik gepakt: Wild Honey, Aged Mahogany en Victorian Velvet maar je kan hier ook andere bij elkaar passende kleuren kiezen. Dit met water benevelen dit mag best behoorlijk nat worden. Hierna een stukje schut papier nat sproeien en je acrylblok hierop drukken.


Het ziet er dan ongeveer zo uit.( De lichte kring is het licht van mijn lamp)  Je kan nu kiezen of je het zo laat drogen of dat je het  na een tijdje van je blok af haalt of direct. Hoe langer je het laat zitten hoe meer kans de inkt krijgt om in je papier te trekken.
Ik heb het even laten liggen en toen van het blok gehaald en gedroogd met de heattool.
Bij mij zag het er toen het zo uit. Hierop heb ik de Lelie van Studio Light  gestempeld met een Memento Dew Drop  in de kleur Morocco en deze ingekleurd met Derwent potloden.
Als laatste nog een stempel langs de rand gezet van de mooie set textures van DesignsByRyn en een beetje glimmende stippels met de Viva Kristall Gel Hologram.
Nadat ik witte stipjes heb gezet in de rondjes heb ik de kaart met zwarte distress gesponst en met de MISTI de tekst van Crafters Companion  geplaatst en de kaart gemat op zwart en een witte onderkaart.
Ik heb heel lang getwijfeld of de Misti wel wat voor mij zou zijn omdat ik voornamelijk rubber stempels heb. Bij Clear stempels kan je door de stempel zien hoe je ze op het grid van de Misti plakt  en dat kan natuurlijk niet met een rubber stempel. Toch kan je ook een rubber stempel goed plaatsen op de lijnen van het grid. Als je vervolgens ook nog eerst een doorzichtige sheet over je kaart plaatst om een proef afdruk te maken, kan je ook met rubber stempels heel fijn recht stempelen met de Misti en ik ben ondanks de aanschaf prijs nu toch blij dat ik hem gekocht heb.
Ik wens jullie een fijne week, groetjes Mirjam

7 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.