zaterdag 14 mei 2016

Celebrate

Als jullie me nu een beetje kennen, weet je vast wel dat ik van allerlei stempeltechnieken houd.
Maar vooral Clean and Simple, de zgn. CAS-kaarten hebben wel mijn voorkeur.

Vandaag weer een makkelijk kaartje van mij.
Hiervoor heb ik de mooie Watery Washes stempels van Darkroom Door gebruikt in combinatie met de  Brushed Sentiments van Darkroom Door en het grappige Bosnimpfje van VivaLasVegaStamps.Nou denk ik eigenlijk dat deze kaart geen uitleg meer nodig heeft over hoe die gemaakt is, maar toch... voor het geval dat.... hieronder de uitleg ;-)

Als eerste heb ik het bosmimpfje gestempeld met zwarte stazon op een stuk glad aquarelpapier van Schut. En deze ook op een stukje maskertape gestempeld en uitgeknipt om het origineel mee te maskeren.Als je masker goed ligt dan kies je eén van de watery brushes stempels uit de set. Ik heb voor deze kaart de onderste gekozen. En deze beïnkt met Candied Apple distressinkt.
Nu druk je de stempel af; eénderde over de bosnimpf en tweederde er rechts naast.
Je zult zien dat je afdruk niet heel egaal is, dit kun je oplossen door de afdruk in te kleuren met de 
Dove blenderpen. Deze heeft een oplossing in zich waarmee de inkt makkelijk te egaliseren is.Als je je hele achtergrondstempel hebt ingekleurd met de Dove Blenderpen, neem je de 2 vlekkenstempels uit de Watery Washes set en druk je deze ook nog een paar keer af onder en boven je eerste afdruk. Ook deze vlekken maak je egaal met de Dove blenderpen.
Stempel de tekst uit de Brushed Sentiments met Stazon jet black. Ik heb hiervoor de stempelliniaal gebruikt om de tekst precies in de Watery Washes stempel te krijgen.
Dan haal je je masker weg en kleurt de bosnimpf in met Derwent Coloursoft potloden en geurloze terpentine. Snijd je kaart op de grootte die je wilt hebben.


Hierna heb ik de Zentangle Pigma Micron 01 genomen en daarmee een rand om de kaart getekend.
Dit als een soort kader.


Nu kun je je kaart gaan matten. Ik heb eerst met de perfect layers een klein randje gemaakt van de zwarte cardstock en daarna nog eenzelfde kleine rand met rode cardstock.


 Het geheel op een witte linnenkarton kaart geplakt en klaar is je kaart.


Snel en simpel kaartje...
ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren.

Tot de volgende keer.

groetjes,
Hella


4 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.