donderdag 11 februari 2016

Valentijn....

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari.

In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is ook in Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot succes geworden.
(bron Wikipedia)

tja, zo vlak voor Valentijnsdag moet het er dan toch van komen ... En anonieme liefde is dan toch de oorsprong :-)

Hoe heb ik deze kaart gemaakt?

Ik ben begonnen om met versamark een afdruk te maken met de tekst van Tim Holz en deze met de heattool en  clear embossingpoeder te bewerken.   

Omdat ik met veel water ga werken deze kaart met tape op mijn craftsheet vast geplakt, zodat het wat minder  gaat "bobbelen"                   


met distressinkt in de kleuren abandoned coral, festive berries, barn door, worn lipstick en spun sugar heb ik kleur aangebracht op de kaart
 Vervolgens dit met veel water in elkaar door laten vloeien.  


Ik heb het aan de lucht laten drogen. (Met de heattool kan wel, maar doe dat dan voorzichtig i.v.m. de embossingpoeder die er ook op zit).

 En dan... op naar de strijkplank. Hier tussen 2 witte blaadjes de embossingpoeder er weer afgesmolten door er met m'n strijkbout over heen te strijken. Wel tussen de blaadjes hè... anders heb je alle embossingpoeder aan het ijzer zitten en dat kan de bedoeling niet zijn.... (Ik gebruik m'n gewone strijkijzer). Het kaartje wordt weer mooi glad en kan bestempeld worden. 


Ik heb het kaartje bijgesneden en met stempels versierd.

 Het meisje heb ik op een apart stukje gestempeld met zwarte memento, ingekleurd , uitgeknipt en opgeplakt. 
Het grote hart heb ik met distressinkt gestempeld, met clear embossingpoeder bewerkt en uitgeknipt.  De "No 1" heb ik met zwarte versafine inkt gestempeld over de ge-embossde structuur en daarna ook met clearembossingpoeder bewerkt. Dan komt het geheel mooi naar voren. 

De tekst links onder heb ik ook ge-embossed.

Hierbij heb ik de volgende sets van Carabelle gebruikt:


en 
Als laatste heb ik nog een rood strasshartje ( ergens uit m'n voorraad ) opgeplakt.

Wie is de anonieme liefde van dit meisje dat in haar hart zit?Omdat ik alleen zoons heb...kan ik dit kaartje zelf niet laten gebruiken. Het volgende idee komt bij me op:
wie als eerste (No 1 ) reageert en aangeeft dat dit kaartje door haar wel gebruikt kan worden... stuur ik het op, dan kan je het nog mooi met Valentijn (laten) gebruiken  ...

Ik wens jullie allemaal een liefdevolle Valentijnsdag.
Tot de volgende keer.

Groetjes Willy

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er super uit Willy, ook de uitleg is helemaal duidelijk omtrent Valentijnsdag;)))... En dat met die strijkbout moet ik ook maar eens gaan proberen... leuke techniek!
  Groetjes Aletta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart, die techniek moet ik om eens uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willy jij mag mij altijd zo'n mooie kaart sturen hoor.... Prachtig gemaakt duidelijke uitleg.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.