maandag 22 januari 2018

Never let go of your dreams


Deze keer gewerkt met mijn toch wel mijn favoriete techniek, de wegstrijktechniek.
En Darkroomdoor behoort toch ook wel tot mijn favoriete stempelmerken.
Dus twee favorieten bij elkaar maken deze kaart compleet.

Natuurlijk heb ik een stap-voor-stap beschrijving voor je,  
dan kun je ook zelf lekker aan het werk met deze techniek.

Stans een 4-kant van 12x12cm van Schut 300 grams glad aquarelpapier met een stans uit de stanzenset van Crealies XXL no.66 double stitch inside.

Stempel met Versamark bladeren uit de stempelset "Carved Leaves vol 1" van Darkroomdoor en bewerk deze met clear embossingpoeder.

Daarna strooi je wat kleurtjes Nuances van Magenta (Golden Yellow, Lagoon, Charteusen & Jade) op je craftsheet, spray deze nat en haal je papier erdoorheen, even drogen met je heattool en evt. deze stap nog herhalen.

Als je papier goed droog is en je bent tevreden met de kleur dan ga je de embossingpoeder wegstrijken zodat je er weer overheen kan stempelen.

Leg een stuk kopieerpapier op het Schut papier en met je strijkbout ga je nu over het kopieerpapier en dan zie je dat de embossingpoeder in het kopieer gaat. Evt. deze stap nog eens herhalen met een schoon stuk kopieerpapier indien niet alle embossingpoeder in 1x weggesmolten is.

M.b.v. een stempeltool stempel je nu het grote blad uit de stempelset "Fine Leaves" van Darkroomdoor met zwarte inkt (bijv Stazon of Archival) en stempel ook de tekst uit de stempelset "Dream Catchers" van Darkroomdoor op je kaart.
Als laatste ben ik nog even aan het stoeien geweest met de tekst "never let go of your dreams".
Deze heb ik op een doorzichtig stukje sheet gestempeld en eerst maar eens goed gekeken waar de tekst het mooiste was op de kaart. 


Zoals je vast al had gezien, de tekst vond ik t mooiste rechts boven op de kaart.

De randjes nog wat opgeschuurd met een stukje schuurpapier.
Gemat op zwart cardstock en met 3d-foam op een basiskaart van 13,5x13,5 cm geplakt.

Hoop dat alles duidelijk is, dacht van wel omdat ik deze techniek al wel vaker heb toegelicht maar hij blijft zo leuk om te doen.

6 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.