zondag 23 oktober 2016

Herfst


Hallo allemaal,

We hebben allemaal kunnen merken dat het herfst is geworden.
Mijn post van vandaag laat 2 herfstkaartjes zien.
Eerst heb ik een achtergrond gemaakt, 3 kleuren distressinkt ( peeled paint. fired brick en victorian velvet) op de craftsheet gedept. Met water bemist en vervolgens een kaartformaat stempelkarton  erdoor gehaald, beetje gedraaid. Drogen en kijken of je het zo mooi vindt... of nog een keer.Daarna aan het stoeien gegaan met de stempels van Studio Light.


De layered stamps hebben een schema, met tips hoe je het mooist/makkelijkst de stempels kan gebruiken. Eigenwijs als ik ben, heb ik de volgorde gewijzigd van de stempels. Eerst nummer 3 met Versamark gestempeld en met zilver/ goud ge-embossed. Vervolgens gemaskerd, in deze
Video tutorial van Hella wordt goed uitgelegd hoe je kan maskeren.
De beide kaarten zijn identiek wat opbouw betreft. Alleen de kleur embossingpoeder verschilt.
Hoe makkelijk kan je dat met de MISTI bereiken.... Eénmaal de juiste plek bepaald.... de 2e kaart kan er zo achteraan. Nadat ik de afbeelding zo had gemaakt als ik wilde, heb ik de volgende delen gestempeld.
Eerst nummer 1 en vervolgens nummer 2. De 3e hoefde niet meer... was immers al aanwezig met embossingpoeder.


Ik heb de blaadjes gestempeld met 2 kleuren groen memento Dewdrops Bamboo Leaves ( stap 1) en Cottage Ivy ( stap 2), de kleur Northern Pine zou ook heel goed kunnen.

Voor de rozen heb ik  Rose Bud en Love Letter gebruikt, de voorste roos met als 2e kleur Fired Brick van distress.

Het stempelen van de inkt gaat soms wat lastig omdat de eerste laag ge-embossed is. Maar ik heb de maskers goed op de plaatst gehouden met de magneetjes van de MISTI . Bij de groene inkt heb ik trouwens een dubbel masker gebruikt, op de één of andere manier lijkt groen altijd door te "lekken".De tekst komt van de Katzelkraft set "Dreamer". Deze ook met versamark en embossingpoeder verwerkt.

Met distressinkt een randje gesponsd. Vervolgens met behulp van de Perfect layers  mooie rechte matten gesneden. Het geheel op een bijpassend kaart geplakt.Fijne zondag!

Groetjes, Willy 
2 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.