dinsdag 11 oktober 2016

Happy Haunting....

het is bijna Halloween.
Nu weet ik dat we er in Nederland niet zo heel erg veel aan doen, maar toch kan ik genieten van de griezelige spookachtige sfeer rondom 31 Oktober en Halloween. Ik vind deze tijd dan ook een uitgelezen kans om eens een wat spookachtige kaart te maken en laat Penny Black nu een heel leuke set met bold Halloweenstempels hebben.

Hier heb ik de volgende 2 kaarten gemaakt. Ze zijn hetzelfde qua opbouw, maar met net een andere afwerking en kleurgebruik.

Hoe ben ik begonnen: met een stuk stempelkarton van 10,5 x 15 cm.
En een ronde cirkel van maskertape(geponst uit een stukje maskertape)
De bovenste helft van de kaart gesponst dmv. inkblending tool met Distressinkt Stormy Sky, daarna nog een laagje met Chipped Sapphire, maar deze laag net niet zo ver naar het midden toe gewerkt, zodat de kleur om de maan wat lichter blijft. Als laatste nog een laagje Black Soot aangebracht en ook deze weer minder ver naar het midden toe dan de Chipped Sapphire.Dan spons je de onderste helft met Distressinkt: Ripe Persimmon, Seedles Preserves en Black Soot op dezelfde manier als de bovenste helft.
( voor de groen/blauwe kaart is de onderste helft: Forest Moss en Frayed Burlap en Black Soot)


Nu ga je de stempels zetten. Ik heb dit gedaan met de Memento de Luxe stempelinkt. Deze geeft een mooie vettige afdruk, droogt watervast op, maar is wel met water van je (clear)stempels te verwijderen, waardoor je je stempels mooi schoon kunt houden.
Ik gebruikte de stempels uit de set: Spooky fun en Nature's Silhouettes van Penny Black.
Zoals je ziet heb ik een klein ongelukje onderin gehad, maar dat wordt opgelost door nog een paar spinnen en wat boskage(van Nature's Silhouettes) onderin te stempelen.
Hé....want we zijn natuurlijk wel creatief in het oplossen van onze "foutjes", toch? ;-)

Om de spin zonder web te kunnen stempelen, plak ik het web af met tape en daarna beïnk het stempel.

Dan haal ik de tape van het web en stempel ik de spin op de plek waar ik 'm hebben wil.
Ik heb 'm hier onder de tekst gestempeld en daarna nog een keer hetzelfde gedaan en de spin over m'n ongelukje heen gestempeld. Daarnaast nog een paar keer de tak uit de Penny Black set Nature's Silhouettes gestempeld.


Dan de kaart matten op een zwart cardstock.


Bij de groen/blauwe versie heb ik de Pompoen gestempeld en deze ingekleurd met oranjetinten Faber Castell Polychromo's potloden.


Happy Halloween!

groetjes
Hella

4 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.