maandag 5 februari 2018

# LSKC14 Kleurenuitdaging Februari 2018 - extra inspiratiekaartWat een prachtige kleurencombi heeft Hella deze maand uitgezocht, paars, turquoise en grijs en daar ben ik nog maar eens lekker mee aan de slag gegaan en zie hier het resultaat.

Werkwijze:

Snij een rechthoek van Yupo papier van 9,5 x 13,5 cm.

Druppel alcoholinkt (Slate, Purple Twilight & Turquoise) totdat het papier vol is en blaas nu met een rietje de kleuren lichtjes door elkaar heen.
Als de alcoholinkt bijna droog is, leg je een stuk zilverkleurig folie erop, let op met de glimmende kant na boven en druk deze stevig aan met je vingers en de folie blijft plakken op de nog natte stukken alcholinkt.
Nu stempel je de Indigoblu bubbles background stempel met Archival op je papier, even wachten, niet te lang, de inkt moet nog wel nat zijn en dan veeg je de inkt weer weg met een stukje tissue en/of keukenpapier. (Deze techniek zag ik laatst in een filmpje van Tim Holtz, klik HIER om het filmpje van Tim te bekijken).
Als je de Archival inkt wegpoetst, dan krijg je een soort watermerk effect, zo gaaf, dat kan je duidelijk zien op de foto hieronder.


Stempel met Oxides Black Soot de Katzelkraft Holmy Mini 083 op Schut 300 grams glad aquarelpapier en bewerk deze met clear embossingpoeder en kleur deze in met Oxide Hickory Smoke en knip deze rondom uit met een wit dun randje.

Stempel de tekstjes "have a happy birthday" uit de stempelset van Crafters Companion Loving Troughts diverse malen met zwarte Stazon, laat dit daarna goed drogen.

Mat het geheel op zwarte cardstock en plak alles verhoogd op met 3d-foam en als laatste plak alles op een basiskaart van 14,5x10,5cm.

Hoop dat de werkwijze duidelijk is, dacht van wel en anders even het filmpje van Tim Holtz bekijken.

Creatieve groetjes Aletta

Gebruikte materialen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.