maandag 7 augustus 2017

Turnabout stempel met een knipoog

Als je het blog van leuke stempels volgt weet je dat je nog een plan A tegoed hebt van mij. Dat is deze kaart. Waarschijnlijk heb je de mooie Turnabout stempels van Concord and 9th al gespot in de winkel? Ik maakte deze kaart voor je. Voordat je met deze stempels aan het werk kunt hebben ze iets voorbereiding nodig. Ik hoop dat de foto's een goede uitleg geven, anders kan je hier het filmpje kijken voor een verdere uitleg. De bedoeling van deze stempels is dat je ze 4 keer af kan drukken met verschillende kleuren zodat je een gekleurde achtergrond krijgt. Je moet daarvoor je stempel uitlijnen om te zorgen dat de afdrukken elkaar niet overlappen. Met name de driehoek die ik hier heb gebruikt moet je echt goed uitlijnen.
Op de achterkant van de verpakking staat een stukje van de stempel met een kruis erop. Hierop leg je je stempel zodat in dit geval de driehoeken overeen komen met de afbeelding. Daarna zet je met een permanent marker het kruis op de achterkant van je stempel.
Vervolgens maak je een karton van het formaat van je stempel en hier zet je ook het kruis op zodat je de stempel hierop kunt uitlijnen.
Je legt het kruis van de stempel precies op het kruis op het vierkante karton. Dit leg je vervolgens in de hoek van je stempelhulp. Nu kan je met het deksel de stempel oppakken.
Als de stempel op de deksel zit plak je een stukje kaartkarton op het karton met het kruis waarbij je door middel van het kruis je kaartkarton kan uitlijnen zodat deze in het midden komt. Ik gebruik hiervoor een rolletje niet permanente tape. Het is wel belangrijk dat je papier steeds op dezelfde plek blijft zitten.
Je kan nu je stempel beïnkten en voor de eerste keer afdrukken. Hierna draai je karton waar je kaart opgeplakt zit een kwartslag, beïnkt je stempel met de volgende kleur en druk hem weer af. Dit kan je dus 4 keer herhalen of minder vaak. Dat ligt er aan wat je zelf mooier vind.
Dit is het resultaat met 4 kleuren inkt en 4 keer draaien.
Vervolgens heb ik dit grappige poppetje van Carabelle Studio afgedrukt en ingekleurd en een hartjes ballonnetje getekend en deze ook ingekleurd. De tekst is van Penny Black. Toen alles op de kaart zat viel de tekst weg door de toch wel donkere kleuren van de inkt dus uiteindelijk de tekst opnieuw op een wit stukje papier gestempeld en deze gemat op roze. Voor het grappige element wiebeloogjes op het monstertje geplakt.
Ik vind de stempels super mooi en als je eenmaal de voorbereidingen klaar hebt kan je er super snel prachtige achtergronden mee maken.

Fijne dag, groetjes Mirjam4 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.