maandag 7 november 2016

Merry christmas


Met de leuke stempelset van Paperartsy en indigoblu snowflakes heb ik deze 2 kaarten gemaakt. 

Ik ben begonnen met het aquarelpapier.
Hierop de indigoblu snowflakes met Versamark gestempeld en wow embossingpoeder met de heattool erop verwerkt. De kleur maakt niet zoveel uit, want we strijken het er later weer af. Neem een lichte kleur of clear zodat, als er restjes achterblijven, het niet stoort.

 Ik heb  2 kleuren distressinkt genomen en hiermee gedept op een acrylblok. Vervolgens zowel het papier als het blok met water bespoten en het blok op het papier gelegd.
Het blok iets aandrukken, je ziet dan de inkt verspreiden. Vervolgens een kwartiertje laten liggen, zodat de inkt goed in het papier kan trekken.

*tijd voor een kopje koffie*

Voorzichtig het acrylblok eraf gehaald, waar zich druppels vormen gedept met een stukje keukenrol en laten drogen. Het droogproces kan je eventueel versnellen met de heattool.

en dan... op naar de strijkplank. 
Zorg dat je een schoon wit papiertje ( bijv gewoon printerpapier) op het ge-embossde legt en ga dan met de strijkbout eroverheen. Je ziet dan de embossingpoeder smelten en dit wordt dan opgenomen in  je printerpapier. Als je dat verwijderd ( pas op : warm/heet) zie je dat de embossingpoeder als een resist heeft gewerkt en er is dus geen kleur is opgenomen waar je de embossing had zitten.

Vervolgens de stempel(s)  met Memento luxe tuxedo black gestempeld. Met behulp van de MISTI kan je heel mooi een 2e afdruk op precies dezelfde plek stempelen. Dat is altijd handig, je krijgt dan een in-en-in zwarte afdruk. Wel oppassen met deze inkt, droogt wat langzamer, maar t resultaat is prachtig.

Als de inkt goed droog is, met zwart papier matten ( met natuurlijk de perfect layers ) en vervolgens op de kaart.
op deze heb ik de witte kaart op de achtergrond nog wat bestempeld met de snowflakes. 
Ik hoop dat je ze leuk vindt. 

Veel stempelplezier.

groetjes Willy

3 opmerkingen:

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.