maandag 5 januari 2015

Mijn eerste blogbericht is een feit

Met dit blogbericht is mijn eerste blogbericht voor Leuke Stempels een feit :)
Ik heb er heel veel zin in om jullie de mooiste creaties te laten zien met onze stempels. Niet alleen kaarten, maar ook doosjes. En daar begin ik dan ook mee.
Ik ben gek op het maken van leuke doosjes in alle vormen en maten. Iedereen in mijn omgeving krijgt er wel eentje. Zo ook de meiden van het DT toen we de eerste keer afgesproken hadden om kennis te maken.
Ik heb vier dezelfde doosjes gemaakt. Ieder in een andere kleurstelling. De groene is helemaal uitgewerkt en staat in de winkel om van dichtbij te kunnen bewonderen. Er past precies een kersenbonbon in :)Ik ben als eerste begonnen met een vierkant papier 15cm x 15cm. IndigoBlu: Perfect Stamping Card is daar echt perfect voor. Daarbij knip ik een vierkantje van 6cm x 6cm.


Ik teken met een zacht potlood de diagonaal lijnen op het grote vierkant. Nu leg ik het kleine vierkant precies in het midden van het grote vierkant. Door de diagonaal lijnen gaat dat makkelijk.Nu trek ik lijnen vanaf de hoeken van het getekende kleine vierkant naar de hoeken van het grote vierkant. Zo'n 7cm vanaf de zijlijn van het kleine vierkant.

Er ontstaat nu een stervorm.
Vanaf de hoeken van het kleine vierkant (tussen de driehoekige punten) trek ik een lijntje van 2cm.


Vanaf dit lijntje trek ik lijnen naar de punten. Er ontstaat een iets grotere stervorm.Nu knip ik de vorm langs de buitenlijnen uit.


Dan ril ik alle lijnen. Dit kan met de hand, maar met een beetje passen en meten kan het ook met de Scorpal.Aan de binnenkant van twee punten, die tegenover elkaar liggen, zet ik op 2cm vanaf de punt een stipje en maak ik een klein gaatje. Hier past precies een satéprikker doorheen.


Uit het kleine vierkant van 6cm x 6cm snij je uit het midden een nog kleiner vierkantje van 2cm x 2cm.


In elkaar gevouwen ziet het doosje er dan zo uit:


Nu zijn de droge voorbereidingen klaar en kan het echte werk beginnen :)
Op mijn craftsheet dep ik drie kleuren inkt Distress Paint: Frayed Burlap, Crushed Olive en Pine Needles. Hier spray ik water overheen en haal ik het papier doorheen. Ook het kleine vierkantje.


De randen beïnk ik met een blendingtool met Distress Paint. Ik doe een klein beetje op de craftsheet en dat dep ik op met de blendingtool.


Dan is het stempelen aan de beurt om het geheel af te maken. Ik heb gebruikt gemaakt van stempels van Darkroomdoor en een stencil van Tim Holz: Harlequin Daaroverheen heb ik de leuke teksten van Leuke Stempels zelf gebruikt: 004 Vergeet ook het kleine vierkantje niet aan beide kanten.Zo heb ik voor allemaal een doosje gemaakt. Allemaal een ander kleurtje en net even anders.

Heel veel knutselplezier en tot de volgende keer!
Groetjes Joan10 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk. Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk en ik ga er eentje maken.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee ga ik vast ook proberen
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie doosjes Joan. Ik heb er 2 in de winkel gezet ;-) , wel leeg natuurlijk, want de kersenbonbons zijn veel te lekker om niet op te peuzelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk klein cadeautje om weg te geven. Bedankt voor de mini workshop ga ik zeker nog eens maken.

  Groetjes Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ik ga hem ook zeker maken en vindt dit doosje super leuk.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, leuk, leuk!!!
  Dank je voor de duidelijke uitleg, dit ga ik zeker eens proberen.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk gedaan Joan! En als ze klaar zijn ook zo mooi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze blogberichten.