zaterdag 11 april 2015

Stempelen met Sheena Douglass & Stamp-It AustraliaDe Art Specially beurs gaat vandaag beginnen! Zo heerlijk om daar rond te mogen lopen en te genieten van alle mooie dingen die er verkocht worden of waar je aan kunt schuiven voor leuke en mooie Make & Takes of workshops. Dit is echt de ultieme beurs voor de stempelliefhebber. Ik word er heel heel erg hebberig van ;)
Leuke Stempels staat er ook met een kraam. Vandaag, zaterdag, mag ik een dagje mee helpen in de stand van Leuke Stempels. Voor mij de eerste keer en ik heb er onwijs veel zin in!
Voor jullie, vandaag en morgen de kans om heen te gaan. Pak je tas en je portemonnee en kom naar de beurs in Nijkerk; het is echt de moeite waard voor een geweldige dag uit!

http://www.artspecially.nl/Events


Mijn kaart voor vandaag is ook te bewonderen op de beurs, net zoals al onze andere kaarten en creaties. Deze keer ben ik weer lekker aan het stempelen geweest.
Ik ben begonnen met een strook watercolor papier van 12x21cm. Met een kwastje heb ik water aangebracht in het midden van het papier. In het midden een wat groter gedeelte en dan smal uitlopend naar de boven en onderkant. Goed nat maken. 

Op het natte gedeelte heb ik wat korreltjes blauwe Bister gestrooid. Echt maar een paar, want het loopt heel erg uit. Met de kwast heb ik het hier en daar nog een beetje bijgewerkt totdat ik tevreden was.
Daarna heb ik de randen er vanaf gescheurd.

En ben ik begonnen met het stempelen. Hier en daar heb ik wat tekst gestempeld en de hoekjes met een mooie corner. De tekststempel plak ik dan niet op een clearblock, maar hou het zo in de hand. Hierdoor kan ik de stempel wat rond buigen en mooie grillige vormen stempelen.
In het midden, op de Bister stempel ik een swirl. Deze heb ik twee keer afgedrukt. Een keer naar boven wijzend en een keer naar beneden. Dan is het net of er een stempel gezet is.
Hier en daar nog een randje of postcardstempel.
Op gekleurd papier, passend bij de kaart en waar ik later de kaart mee gemat heb, stempel ik met Versamark de twee kleinste vlinderstempels en emboss ik met zwart embossingpoeder.
Daarna mat ik de kaart op dezelfde kleur en plak ik het geheel op een witte kaart waarvan ik de randen bestempeld heb met de eerder gebruikte tekststempel. Hierbij heb ik meerdere afdrukken gemaakt met één keer beïnkten.

Het eindresultaat is bij ons te bewonderen op de Art Specially beurs. Kom je ook?

Heel veel knutselplezier en tot de volgende keer!
Groetjes
Joan

Gebruikte materialen:
Watercolor papier
Bister Blauw
Zwarte Archival inkt
De stempelset: Sheena Douglass Flying Colours en Stamp-It French Travels
Darkroomdoor Tekststempel
Zwart embossingpoeder
Versamark
4 opmerkingen:

 1. In 1 woord: Geweldig.
  Erg mooi om te zien, hoe je die tekststempel meerdere malen gebruikt hebt. Het is 'n feestje voor de ogen haha.

  gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kaart. Jammer dat ik het zaterdagmorgen niet heb gezien, ik ben namelijk naar de beurs geweest, wat was het druk hè maar wel heel gezellig en wat een mooie dingen heb ik weer gezien.
  Volgend jaar ga ik weer en dan misschien wel 2 dagen.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de uitleg. De tip met bister ga ik zeker uitproberen
  Erg mooie kaart gr miranda

  BeantwoordenVerwijderen

We vinden het leuk wanneer je een reactie achter laat op onze inspiratieposts voor jou.